Hverdagen i børnehaven

Jeg holder af hverdagen. Jeg er vild med den.

Hverdagen i børnehaven:

Fra vi åbner kl. 6.15 og frem til kl. 7.30 tilbyder vi morgenmad, i form af havregryn, hjemmebagte grovboller, knækbrød og havregrød. Vi åbner i børnehavens lokaler, sammen med SFO/skolebørnene, som går i skole kl. 8.15, særligt 8-8.15 er der meget aktivitet i børnehaven og indskolingen.

Dagens program starter kl. 9.30. Har i en dag brug for/lyst og mulighed for at sove længere er det helt i orden, så lister i blot ind og finder jeres gruppe når i kommer. Kl. 11 går vi i gang med at rydde op og gøre klar til frokost. Vi holder samling og spiser sammen i grupperne. Efter mad går vi på legepladsen. Hvis vejret er til det, bliver vi ude og spiser frugt ca. kl.14. 

De børn som har brug for at sove, bliver puttet inden vi går på legepladsen.

Vi har en ugentlig båldag, hvor frugten bliver erstattet med mad fra bålet. Børnene har mulighed for at tage mad fra madpakken gennem hele dagen, blot med en pause fra 10.30, for at sikre appetit ved vores fælles frokost.

Børnene er delt op i tre grupper:

Spirerne er de yngste (3-4 år).

Rødderne er de mellemste (4-5 år).

Pilene: er de ældste (5-6 år).

Børnene rykker gruppe hvert år i juni måned, hvor Pilene rykker i skole og bliver førskole-gruppe.

 Til hverdag kører vi efter en fast ugestruktur.

Tur dag

Mandag har vi tur dag, hvor vi bruger nærområdet. Det er vigtigt at have en god rygsæk, drikkedunk og turmadpakke med hver mandag. Med turmad mener vi: nemme håndterlige madder, som kan spises i naturen. Det er eksempelvis ikke sjovt at spise makrelmad eller højtbelagt rødbedemad, når man er 3 år og sidder på stranden. Der skal være vand i drikkedunken.

 

Tirsdag, onsdag og torsdag er temadage, hvor vi arbejder med et givent tema. Derudover har vi en dag med musik, hvor skolens musiklærer står for aktiviteten i samarbejde med det pædagogiske personale.

Eksempler på temaer er: eventyr, naturen, kroppen, venskaber, begreber og traditioner (jul, påske og fastelavn). 

Fredag har vi fri leg. Derudover har vi besøg af lokale dagplejere hver 2. uge.

Grupperne arbejder ofte sammen på tværs alt efter hvad der pædagogisk giver bedst mening. I efteråret arbejder Rødder og Pile tæt sammen, i foråret orienterer Pilene sig mod skolen og i det halvår arbejder Spirer og Rødder tæt sammen.

Nogle uger bryder vi den vanlige struktur og laver temauger på tværs af hele institutionen, hvor børn og voksne sættes sammen i nye konstellationer.

Jeg er så parat –

Indskrivning til Fribørnehave

Ønsker du at indskrive dit barn i Spjellerup Fribørnehave, finder du her indmeldelsesblanket og samtykke-erklæring.

Indskrivningsformular

Jeg holder af hverdagen –  Jeg er vild med den-  Dan Turell